"A gyermeket tiszteletben kell fogadni, szeretetben kell nevelni, és szabadságban elbocsátani."

/Rudolf Steiner/

Admiror Gallery cannot create thumbnails in /var/www/html/plugins/content/admirorgallery/admirorgallery/thumbs/galeria/2016 Farsang/.
Check folder permmisions!
Admiror Gallery: 5.0.0
Server OS:Apache/2.4.10 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:5.6.19-0+deb8u1

Farsangi rendezvény a Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat szervezésében.

A népi hagyomány szerint a Vízkereszt lezár egy sötét, szellemjárta időszakot, és utat nyit a tavaszi napforduló megelőző vidám, régi gyökerű farsangnak. A farsang eredetileg a tavasz elővarázslására és ünneplésére, az élet megújítására irányuló kultikus viselkedésnek volt az időszaka, mely szép hagyományt intézményünk évről évre feleleveníti, sok értékes pillanatot és élményt szerezve ezzel a gyermekek számára.

A Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat szervezésében 2016. február 25-én délután megrendezésre került a központi FARSANGI BÁL. A farsangi készülődésnek, díszítésnek, farsangi maskara és álarcok készítésének hagyományát, az otthonainkban lakó gyermekek nagy szeretettel ápolják. Nagy kedvvel készültek az idei farsangra is. A farsangi bálon 60 fő ellátott gyermek vett részt a megyében lévő gyermekotthonokból, nevelőikkel, gondozóikkal együtt.

dscn0864 (small).jpgdscn0868 (small).jpgdscn0878 (small).jpgdscn0871 (small).jpg

A rendezvényt igyekeztünk hangulatossá varázsolni, melynek eredményeképpen nagyon jó hangulatban telt. A gyermekek nem csak jelmezbe öltöztek, hanem rövid jeleneteket is bemutattak. A maskarákat és jelmezeket zsűri pontozta és értékelte. A zenés-táncos mulatság közben vendégül láttuk a gyerekeket fánkkal, „hagymás zsíros deszkával”, üdítővel. Itt alkalom nyílt a gyermekek számára egy kis beszélgetésre, ismerkedésre, barátkozásra is. Ezt követően a zsűri eredményhirdetése következett, melyben minden gyermeket, aki beöltözött és álarcot öltött, ajándékokkal, tortával, édességekkel jutalmaztunk meg, így a gyermekek egy újabb felejthetetlen élménnyel gazdagodtak ezen a délutánon.

Ez a farsangi bál is remekül tükrözte azt, hogy a közös cél érdekében, ami jelen esetben a farsang sikere volt, mindenki együtt, egymásért dolgozott, hogy a program intézményünk gyermekeinknek maradandó élményt nyújthasson.

Go to top