"A gyermeket tiszteletben kell fogadni, szeretetben kell nevelni, és szabadságban elbocsátani."

/Rudolf Steiner/

A "Vadvirág" Lakásotthon Taron, egy közel kétezer fős településen helyezkedik el, a megyeszékhelytől 25 km-re. A legközelebbi város Pásztó 5 km-re fekszik.

A lakásotthon a tömegközlekedési eszközök átmenő forgalma által (busz, vasút) jól megközelíthető.

Az oktatási intézmények (óvoda, iskola) a településen megtalálhatók, ezáltal a gyermekek oktatása a középszintű képzés megkezdéséig helyben biztosított. A már említett tömegközlekedési eszközök átmenő forgalma által a középszintű továbbtanulásra számos lehetőség kínálkozik a közelben lévő városokban, mint például: Pásztón, Gyöngyösön, Hatvanban, Selypen, Bátonyterenyén, Kisterenyén, Salgótarjánban.

Az egészségügyi ellátást biztosító házi orvosi, védőnői szolgálat a településen megoldott. Az esetleges ambuláns szakorvosi és fekvőbeteg gyógykezelésre a pásztói, illetve a salgótarjáni kórházban van lehetőség.

A közelben lévő Mátra és Cserhát hegységvonulata a kirándulásokra ad lehetőséget, továbbá elősegíti a mozgást, a természet megfigyelését, védelmének fontosságát.

A lakásotthon 12 fős heterogén összetételű gyermekek elhelyezésére alkalmas kétszintes családi ház, mely 4 hálószoba, 1 konyha, 1 nappali-étkező, nemenként 1-1 vizesblokk helyiségekből áll.

A helyiségek a gyermekek mindennapi életviteléhez szükséges berendezési tárgyakkal, eszközökkel felszereltek.

A lakásotthonhoz közepes nagyságú kert tartozik, amely a konyhakert művelésének elsajátítására ad lehetőséget, míg az udvar a kinti szabadidős tevékenységeket segíti elő.

Go to top